Tijdens een van de ochtendsessies van het Nationaal Prehabilitatie Congres in het UMCG nam dr. Thomas Timmers, oprichter van de Patient Journey App en onderzoeker, deelnemers mee wat deze app kan betekenen voor zowel de patiënt als de zorgprofessional. “Opvallend is dat het grootste gedeelte van de app gebruikers rond 74 jaar oud is. Terwijl de meeste ziekenhuizen aangeven ‘onze doelgroep is niet zo digitaal vaardig’. De app is zo gebruiksvriendelijk dat iedereen hiermee uit de voeten kan.” 
 
Gijs Patijn MD PhD is chirurg in het Isala (ziekenhuis) en deelde zijn eerste ervaring met de app Luscii. In het Isala is dit geïmplementeerd voor een betere compliance, meer efficiency, betere patiënt ervaring en om alle data op één plek te verzamelen. Hiervoor is een koppeling met het EPD (Elektronisch patiëntendossier) essentieel. “Wat ik het allerleukst vind aan deze app is dat wanneer ik bij de patiënt aan het bed kom en vraag ‘Hoe gingen de trainingen vooraf?’. Ze antwoorden met: het was echt top dokter. Het ging zo goed, ik voelde me echt beter.” 
 
Tot slot vertelde René Loek oprichter van Vivica Health & Lifestyle over hun Leefstijlplatform. Dit is een multidisciplinair platform waar zowel individueel als gepersonaliseerde zorg en coaching mogelijk is. “Met ons platform werken ziekenhuizen op landelijke niveau samen. Denk hierbij aan uitwisselen van protocollen, real-time statische datadeling en koppeling van algoritmen. En door de overkoepelende dataverzameling in het centrale dashboard een hele mooie toevoeging voor het implementeren en verbeteren van prehabiltatie.”