Het jaar van de oogst!

Met het “Jaar van de Oogst” verwijzen we onder andere naar het jaar van de wetenschap en het feit dat bijna een derde van de ziekenhuizen prehabiliteren waarbij meer dan de helft data verzameld. We bespreken twee veelbelovende studies over prehabilitatie. Maar hoe dienen we de waardevolle inzichten van deze studies nu eigenlijk te interpreteren en wat kunnen we ermee?

In heel het land zijn er tal van initiatieven en ontwikkelingen op het gebied van prehabilitatie. Tijdens het congres verkennen we gezamenlijk het overkoepelende verhaal achter deze vooruitgang. Dit narratief gaat niet alleen over de aard van de ontwikkelingen en initiatieven, maar ook hoe én of prehabilitatie geïntegreerd kan worden in de zorgwetgeving.

Het belooft een boeiende bijeenkomst te worden, waarin de brug wordt geslagen tussen wetenschappelijke inzichten, praktische toepassingen en de toekomstige plaats van prehabilitatie (in de zorgwetgeving). Zorg dat u erbij bent op donderdag 19 september op het Radboudumc te Nijmegen!

Met vriendelijke groet,

Stichting Fit4Surgery en de Werkgroep Prehabilitatie Radboudumc